Укр Рус
4 травня, 14:45
2

Кефір чи йогурт: що краще для вашого здоров’я

Основні тези
  • Кефір містить більше пробіотиків і різноманітні мікроорганізми, що сприяє кращій підтримці кишкової мікрофлори, травленню та зміцненню імунітету.
  • Кефір краще підходить для людей з непереносимістю лактози та є джерелом білка, кальцію і вітамінів, але може викликати побічні ефекти при надмірному споживанні.

Кефір і йогурт – обидва є популярними ферментованими молочними продуктами, які сприяють здоров'ю травної системи. Передусім завдяки вмісту пробіотиків.

Однак кефір має низку переваг, які роблять його більш ефективним для підтримки мікрофлори кишківника, розповідає 24 Канал з посиланням на MedicineNet.

Дивіться також Кава сприяє здоровому старінню: скільки треба пити 

Основні відмінності між кефіром і йогуртом

  • Більше пробіотиків

Кефір містить до 50 різних штамів корисних бактерій і дріжджів, тоді як звичайний йогурт – лише кілька бактеріальних культур. Це забезпечує кефіру ширший спектр дії на мікрофлору кишківника.

  • Покращене травлення та імунітет

Завдяки різноманітності мікроорганізмів, кефір ефективніше підтримує баланс кишкової мікрофлори, сприяє кращому засвоєнню поживних речовин і зміцнює імунну систему.

  • Краще для людей з непереносимістю лактози

Під час ферментації кефіру лактоза розщеплюється, що робить його більш придатним для людей з непереносимістю лактози порівняно з йогуртом.

  • Додаткові поживні речовини

Кефір є хорошим джерелом білка, кальцію, вітамінів групи B та інших мікроелементів, які підтримують загальне здоров'я.

Можливі застереження

Хоча кефір має багато переваг, варто враховувати:

Можливі побічні ефекти: надмірне споживання кефіру може викликати здуття, гази або діарею, особливо у людей з чутливою травною системою.

Вміст алкоголю: у процесі ферментації в кефірі утворюється невелика кількість алкоголю (менш як 1%), що може бути важливим для деяких людей.

Тож, кефір перевершує йогурт за вмістом пробіотиків, різноманіттям мікроорганізмів та користю для травлення й імунітету. Проте, обидва продукти мають свої переваги, і вибір між ними залежить від індивідуальних потреб і переносимості.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.