Здоров'я 24 з посиланням на блог лікаря із Сінгапуру Семюеля Чоудхурі пише про те, як обирати картоплю.

Дивіться також Передозування кофеїном: що робити, якщо випили забагато кави

Так, Семюель радить уникати картоплі з пророслими паростками та картоплі, яка позеленіла.

У приклад він привів історію жінки, яка потрапила у відділення невідкладної допомоги після того, як поїла картопляне пюре з таких овочів.

Чому не слід їсти "зелену" картоплю

Медик розповів, що у випадку отруєння його пацієнтки у неї з'явилось блювання і сильний головний біль після того, як вона їла страву з картоплі, що мала зелений відтінок і могла містити хвороботворний соланін.

Увага! Вживання занадто великої кількості соланіну може призвести до головного болю, діареї, блювання, а в деяких випадках навіть до смерті.

Чому паростки на картоплі небезпечні

За словами медика, токсин соланін також може бути присутнім у паростках на картоплі, які з'являються у сприятливому для цього середовищі, зокрема, якщо картопля близько тижня чи двох тижнів перебувала на світлі та у вологому середовищі.