Дослідження виявило, що короткочасне вживання фастфуду та інших нездорових продуктів здатне значно знизити чутливість мозку до інсуліну – навіть у людей без явних проблем зі здоров’ям. Цей ефект зберігається навіть після повернення до більш збалансованого харчування, що доводить важливу роль мозку у розвитку ожиріння, інформує 24 Канал.
Дивіться також Як відмова від алкоголю на місяць впливає на організм
Інсулін виконує важливу роль в організмі: допомагає глюкозі потрапляти до м’язів для енергії та регулює апетит, сигналізуючи про насичення. Проте, у людей з ожирінням ця система часто порушується, що призводить до інсулінової резистентності і постійного почуття голоду.
Наслідки для мозку після 5 днів фастфуду
Експеримент вчених показав, що лише 5 днів, коли учасники щоденно споживали на 1500 калорій більше унаслідок спожитих чипсів і шоколаду, чутливість мозку до інсуліну суттєво знижується. І хоча за цей час вага не збільшилася, жир у печінці учасників зріс, що свідчить про початкові ознаки ожиріння.
Ба більше, МРТ-сканування показало стійке порушення чутливості до інсуліну, навіть після повернення до нормального харчування.