Що стало причиною масового отруєння в ресторані Кацуріна
Епідеміологи з'ясували, що усі постраждалі відвідували цей ресторан 14 – 15 липня. Пацієнти скаржилися на високу температуру (до 39 – 40 градусів за Цельсієм), нудоту, блювання, діарею, болі в животі та загальну слабкість, пише 24 Канал з посиланням на Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Також на тему Зʼясували причини масового отруєння у львівському ресторані Кацуріна
Лабораторні дослідження вже підтвердили у двох випадках наявність Salmonella enteritidis – небезпечного збудника гострих кишкових інфекцій. Епідеміологи опитали всіх пацієнтів і склали карти харчування. Ключовий висновок: усі 70 хворих їли десерт "Сінгапурський чізкейк".
У межах розслідування спеціалісти взяли 16 зразків їжі, 30 змивів із поверхонь ресторану, а також проби води для мікробіологічного та вірусологічного аналізу. Перевірили й персонал закладу. 17 липня у ресторані провели повну дезінфекцію.
Як уникнути харчових отруєнь
- Обирайте лише перевірені заклади громадського харчування, звертайте увагу на чистоту приміщень, персоналу та умови зберігання продуктів.
- Не споживайте їжу зі зміненим запахом чи сумнівним смаком, а також продукти, які зберігалися без дотримання температурного режиму.
- Мийте руки з милом перед їжею, після туалету й після відвідування громадських місць.
Якщо ваш стан швидко погіршується, є висока температура, ознаки зневоднення та часте блювання – зверніться за медичною допомогою.