За даними Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США, сардини мають найнижчий вміст ртуті – лише 0,013 частин на мільйон.
Дивіться також 5 причин їсти авокадо: як саме цей фрукт впливає на ваш організм
Молюски і ракоподібні, як-от гребінці, креветки та устриці теж мають нижчий рівень ртуті, що робить ці види риби чудовими варіантами, якщо ви хочете насолодитися морепродуктами.
У чому проблема ртуті
Ртуть є токсичною у високих концентраціях, а підвищений вплив металу провокує низку проблем зі здоров'ям. Ртуть може погіршувати роботи мозку, серця та легенів, ослаблення імунної системи та навіть ниркову недостатність.Через те, що у рибі може мітитись ртуть, деякі фахівці радять обмежувати споживання продуктів, які походять із моря. Однак, відмовитися від морепродуктів може бути складно. Ба більше, якщо врахувати той факт, що риба містить й дуже корисні для людського організму речовини.
Переваги сардин
Сардини ж чудовий варіант з багатьох причин. Насамперед, через низький рівень ртуті.
Консервовані сардини теж корисні / Фото unsplash
Окрім низького вмісту ртуті, сардини є хорошим джерелом кальцію, калію, заліза, вітаміну Е та інших поживних речовин. Тим не менш, консервовані сардини також мають високий вміст натрію. Сардини зручно і легко готувати, якщо купувати їх свіжими. Також сардини можна купувати у консервах, риба зберігає свої корисні властивості, адже сардини потребують мінімальної обробки.