Користь свинини: деталі дослідження

Зокрема, нещодавнє дослідження Університету штату Південна Дакота показало, що пісна свинина у поєднанні з овочами сприяє збалансованому харчуванню, забезпечує організм якісним білком і допомагає довше дотримуватися здорової дієти, передає 24 Канал.

Дивіться також Найкорисніший фруктовий сік – не апельсиновий: лікар назвав фаворита

У дослідженні порівнювали дві дієти з однаковою кількістю білка й поживних речовин:

  • одна базувалася на пісній свинині,
  • інша – на рослинному білку (сочевиця, нут тощо).

Виявилось, що білок зі свинини засвоюється значно ефективніше – індекс якості білка склав 122,7 бала проти 82 у рослинної їжі.

Річ у смаку

Але справа не лише в користі, а й у смаку. Учасники відзначили, що страви зі свининою – ситніші, смачніші та їх легше включати в щоденне меню. Найбільше люди повідомляли, що їм смакувало поєднання м'яса з овочами й знайомі з дитиства страви, як от тушкована свинина з томатами.

За словами Крістен Хікс-Руф із Національної ради зі свинини, свинина не має конкурувати з рослинними продуктами – вона прекрасно їх доповнює, збагачуючи раціон і смак.