24 Канал з посиланням на дієтологиню Наталію Самойленко розповідає, чим саме вони відрізняються.
Дивіться також Які зміни відбудуться з організмом, якщо щодня їсти квасолю
Чим відрізняється хурма та шарон
Шарон і хурма мають багато спільного: вони помаранчевого кольору завдяки каротиноїдам, є чудовими джерелами клітковини, вітамінів і мікроелементів, включаючи залізо.
Дієтологиня зазначає, що шарон нагадує за формою яблуко чи айву. У ньому трохи більше цукру, що надає йому приємного солодкого смаку. Натомість хурма відома своєю легкою терпкістю, яка не завжди подобається всім.
Експерт радить дівчатам, які мають ознаки анемії, включити ці фрукти до раціону через високий вміст заліза.
Поради у споживанні
Найкраще вживати ці ягоди у першій половині дня. При виборі фруктів звертайте увагу на консистенцію: занадто тверді плоди свідчать про недозрілість, а надмірно м'які — про перезрілість, хоча вони зазвичай дуже солодкі. Ідеальним є варіант, коли плід злегка піддається при натисканні.
Кому не варто їсти хурму
Хурма не рекомендована людям із:
- проблемами кишківника, такими як спайки чи закрепи;
- панкреатитом;
- схильністю до надмірної ваги.
Також вона може бути небажаною при діабеті через високий вміст природних цукрів.
На голодний шлунок хурма здатна подразнювати слизову, що може спричинити виразку або навіть кишкову непрохідність у складних випадках.
Пам'ятайте: помірність і правильний підхід до вибору плодів допоможуть вам насолодитися цим корисним та смачним фруктом без шкоди для здоров’я.