Укр Рус
31 липня, 11:02
2

Цей простий інгредієнт у чаї зберігає всі антиоксиданти

Основні тези
  • Додавання лимонного соку до чаю допомагає зберегти антиоксиданти та посилює їхню дію завдяки вітаміну C.
  • Слід додавати лимон у чай, коли він трохи охолов, та уникати додавання молока, яке може знижувати антиоксидантну активність. 

Чай є щоденним ритуалом багатьох людей. Чай ми пʼємо, коли захворіли, коли хочемо заспокоїтись, чи навпаки збадьоритись. Для цього обираємо – травʼяний, чи зелений чай. Сортів чаю чимало, популярними наразі також є матча, ройбуш, червоний чай, улун. Цей перелік можна продовжувати, але наразі хочемо розповісти про інгрідієнт, який здатний посили корисні властивості чаю.

Простий трюк, як от додати трохи лимонного соу у чашку чаю, зробить напій не просто смачнішим, а й кориснішим. Так, саме лимон допомагає зберегти цінні речовини в чаї та посилює їхню дію, розповіли фахівці з харчування для EatingWell, інформує 24 Канал.

Дивіться також Як кавун впливає на здоровʼя нирок 

Як зробити чай ще кориснішим?

Використовуйте свіжий лимонний сік – у ньому найбільше вітаміну С. Також важливо не перегрівати чай, зокрема, температура не повинна перевищувати 71 градус.

Додавати лимон у чай слід тоді, коли він трохи охолов. Це вбереже вітамін С від руйнування. Також не слід додавати в чай молоко, воно може знижувати антиоксидантну активність.  

Чому корисно пити чай з лимоном / Фото Unsplash

Зауважимо, що впровадити звичку пити чай з лимоном не складно. Якщо влітку вам не хочеться гарячих напоїв, спробуйте охолоджений чай із лимоном і медом. Такий напій навпаки допоможе охолодитись і принесе чимало користі організму. А ось гарячий чай на сніданок або під час обідньої паузи, допоможе перезавантажитись та стане новим чудовим ритуалом. 

Чому саме лимон

Дослідження показують, що лимонний сік допомагає зберегти антиоксиданти в чаї, особливо в мате, зеленому та чорному. У поєднанні з вітаміном С антиоксиданти, зокрема катехіни, стають стабільнішими та краще засвоюються організмом. Фахівці також пояснили, що під час травлення ці корисні сполуки можуть швидко руйнуватися, особливо в некислому середовищі. Натомість лимон допомагає уникнути цього.  

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.