Як у жодному разі не можна зберігати оливкову олію

10 вересня 2024, 09:30
Читать новость на русском

Джерело:

Daily Record

Багато людей не надає значення тому, як правильно зберігати оливкову олію. Вважають, що це продукт не псується, але це не зовсім так. 

Зокрема, люди часто ставлять олію, або біля плити, або в холодильнику. Але ні той, ні інший варіант не підходять для її зберігання. 

Дивіться також Як покращити якість сну: поради від експертів

Холод може призвести до того, що олія загустіє, а відтак – втратить не лише свою текстуру та аромат, а й користь. Тоді як висока температура прискорює процеси окислення. 

Розповідаємо, чому місце для зберігання оливкової олії впливає на її якість і як не зіпсувати продукт.

Користь оливкової олії 

Оливкова олія містить багато антиоксидантів та корисні жири, зокрема мононенасичені жирні кислоти, які позитивно впливають на здоров'я серця. Також продукт допомагає знижувати рівень запалення в організмі, покращує травлення та стан шкіри завдяки вітаміну Е.

Втім, смакові та корисні властивості можна втратити, якщо зберігати продукт неправильно. 

Правила зберігання оливкової олії 

Найкраще зберігати оливкову олію у прохолодному і темному місці, подалі від сонячного світла та джерел тепла.

Варто пам'ятати також, що важлива і тара, в якій ви зберігаєте оливкову олію – вона має бути з темного скла. Іноді виробники з метою економії розливають продукт у пластикову тару, що теж може погіршувати якість продукту.

Пластик здатний вступати у взаємодію з олією, що врешті-решт призводе до втрати аромату та корисних властивостей.

Краще відразу обирати олію в скляних непрозорих пляшках, які надійно захищають від зовнішніх факторів.