Про це свідчать результати нового дослідження, проведеного в Університеті Каліфорнії у Девісі, передає 24 Канал.
Дивіться також Мінус 23 кілограми за 5 місяців: дієтологиня розповіла, від чого відмовилась, аби схуднути
Як проводили дослідження
У ході експерименту вчені щодня давали лабораторним мишам дозу полістиролових наночастинок, типу пластику, який часто використовують у пакуванні продуктів. Таким чином вчені імітували вплив звичайних харчових продуктів на організм людини.
І результати виявились невтішними. Зокрема, під час такого впливу у мишей розвивалася глюкозна непереносимість, з'являлися ознаки запалення печінки, а також зростала проникність кишківника й рівень ендотоксинів у крові.
Що це означає
Такі зміни свідчать про потенційну загрозу для здоров'я людей, адже за оцінками науковців, сучасна людина щороку споживає від 40 до 50 тисяч мікропластикових частинок з їжею, а іноді – навіть до 10 мільйонів.
"Наше дослідження показало, що навіть ті кількості пластику, які є звичними для сучасного харчування, можуть викликати системні зміни в організмі", – зауважила авторка дослідження, науковиця Емі Паркгерст.
Вчені не планують зупинятись на отриманих висновках та продовжити дослідження, зокрема зосередитись на інших тканинах і органах, а також проаналізувати, як саме мікропластик накопичується в організмі та впливає на метаболізм.