Укр Рус
7 березня, 14:11
2

Складе конкуренцію курячій грудці: яке м’ясо обирати на дієті

Основні тези
  • Свиняча вирізка є пісним видом м’яса, багатим на білок, вітаміни групи B, цинк і селен, що сприяє підтримці м’язової маси та імунної системи.
  • Куряча грудка відома низьким вмістом жиру та високою концентрацією білка, популярна серед спортсменів і тих, хто стежить за вагою.
  • Обидва види м’яса містять холестерин, але в помірних кількостях не загрожують серцево-судинній системі і добре підходять для збалансованого раціону.

При виборі між двома популярними видами м’яса — свининою та курятиною — багато хто вагається, яке ж краще для здорового харчування. І хоча свинина часто асоціюється з високим вмістом жиру, її пісна вирізка може скласти серйозну конкуренцію улюбленій всіма курячій грудці.

Свиняча вирізка: нежирний білок та мінерали

Свиняча вирізка — один із найпісніших видів м’яса, що містить велику кількість білка, а також вітаміни групи B (B6, B12, тіамін, ніацин) та мінерали, такі як цинк і селен. Ці речовини важливі для підтримки м’язової маси, зміцнення імунної системи та енергетичного обміну, інформує 24 Канал. 

Дивіться також Лише дві порції на день – ягода, яка покращує роботу серця та знижує тиск

Куряча грудка – улюблений продукт спортсменів

Курятина, особливо грудка, відома низьким вмістом жиру та високою концентрацією білка. Вона також є джерелом ніацину, вітаміну B6, фосфору та селену, що робить її популярним вибором серед тих, хто стежить за здоров’ям і вагою.

Варто знати! Свиняча вирізка трохи калорійніша за курячу грудку, але ця різниця незначна. Якщо обидва види м’яса готувати без додавання великої кількості олії чи соусів, вони легко вписуються в збалансований раціон.

Холестерин та здоров’я серця

Обидва види м’яса містять холестерин, але в помірних кількостях не становлять загрози для серцево-судинної системи. Вживання свинини або курятини у поєднанні з овочами, цільнозерновими продуктами та корисними жирами допоможе підтримати здоров’я серця.

Щоб зберегти поживну цінність м’яса, варто обирати корисні способи приготування:

  • Запікання
  • Гриль
  • Тушкування

Увага. Смаження у великій кількості олії та використання жирних соусів знижує корисні властивості м’яса та додає зайві калорії.

То яке м’ясо обрати

Свиняча вирізка і куряча грудка є чудовими джерелами білка, але вибір залежить від особистих уподобань, дієтичних потреб та екологічних переконань. Курятина більш універсальна та доступна, а свинина може бути хорошим варіантом для різноманітності в раціоні. Головне – баланс та помірне споживання якісного м’яса у поєднанні з корисними гарнірами та овочами.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.